27 Μάιος 2019, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 17:19

Ευρωεκλογές 2019: Θρίλερ με την έδρα για το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη

  • ΜέΡΑ25: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / ΜέΡΑ25 / Neal McQueen)

Παρά την πολύ καλή επίδοσή του στην παρθενική του εμφάνιση στη μάχη των ευρωεκλογών, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη μέχρι και την τελευταία στιγμή παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρει να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής το κίνημα συγκέντρωνε το 3,16% και φαινόταν να εκλέγει τη Σοφία Σακοράφα, εντούτοις όσο αυξάνεται η ενσωμάτωση τόσο το ποσοστό πέφτει επικίνδυνα στο όριο του 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις 17:12 και με την ενσωμάτωση στο 86,76% το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει το 3,02% των ψήφων.

Εάν τελικά το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη μείνει εκτός της Ευρωβουλής, τότε η έδρα του θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ΝΔ ίσως «κλέψει» την όγδοη έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όμως, αν επιβεβαιωθεί η «ήττα» Βαρουφάκη κρατά τις έξι έδρες – αυτό σημαίνει ότι η εκλογή του Πέτρου Κόκκαλη ακόμα δεν έχει κλειδώσει, και θα εξαρτηθεί από τις καραμπόλες. Ευρωβουλευτής εν αναμονή από την πλευρά της ΝΔ είναι και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος είναι όγδοος σε σταυρούς.

  • Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές.