27 Μάιος 2019, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 18:13

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

  • Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
    Αστυνομικοί έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τη νύχτα της δολοφονίας του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Αλεξάντερ Μάτα, γνωστός και ως «φτερωτός Μαραντόνα» και ακόμα πιο γνωστός για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017. Ο 32χρονος Αλβανός νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο των Τιράνων έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ο Αλεξάντερ Μάτα βρισκόταν στο γραφείο του ποινικολόγου το μοιραίο βράδυ, ωστόσο δεν είναι αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά ο συνεργός του που στη συνέχεια συνελήφθη στην Αχαΐα.

Μετά τη δολοφονία ο Αλεξάντερ Μάτα κατέφυγε στην πατρίδα του. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2018 αλλά και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, παρά το γεγονός ότι τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ, επέστρεψε στην Ελλάδα και λήστεψε δύο κοσμηματοπωλεία στην Αττική και μία τράπεζα στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια διέφυγε και πάλι στην Αλβανία.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ατύπως η Αθήνα έχει ενημερωθεί για τη σύλληψή του και πλέον περιμένει τη σχετική αλληλογραφία για να ζητήσει την έκδοσή του.