27 Μάιος 2019, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 18:17

Εξαιρετικό αφιέρωμα των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης στην Άλωση της Πόλης (βίντεο)

  • Εξαιρετικό αφιέρωμα των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης στην Άλωση της Πόλης (βίντεο)
    (Φωτ.: Γιώργος Πουλαντζακλής)

Μια εξαιρετική εκδήλωση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στη συναυλία που έδωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου» και το Μουσικό Εργαστήρι του για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η συναυλία είχε τίτλο «Έναν πουλίν, καλόν πουλίν, εβγαίν’ από την Πόλιν» και ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα μέσα από την ποντιακή ποίηση.

Το εντευκτήριο του σωματείου για ακόμα μια φορά γέμισε με κόσμο.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτα ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αλεξανδρίδης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ποντιακός ελληνισμός δεν έμεινε ασυγκίνητος από την Άλωση της Πόλης γι’ αυτό και η ποντιακή μούσα γέννησε εξαιρετικά δημιουργήματα. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο αρχιμανδρίτης Ακάκιος Καλαϊτζίδης, ο οποίος τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Τα τραγούδια της συναυλίας ερμήνευσε ο π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ενώ συμμετείχε και η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου-Κορδελιού με χοράρχη τον Παναγιώτη Γωνιάδη. Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Πουλαντζακλής, στο ούτι ο Μίλτος Σπυριδόπουλος και στο ακορντεόν ο Τάσος Κωνσταντινίδης. Την αφήγηση ανέλαβε η ηθοποιός Γεωργία Σιδηροπούλου και την παρουσίαση ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.


(Βίντεο: Νίκος Αλβανούδης)

Εκδηλωσεις