27 Μάιος 2019, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 12:15

Στην Αλεξανδρούπολη η εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

  • Στην Αλεξανδρούπολη η εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθούν οι πιστοί στην Αλεξανδρούπολη την εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Η εικόνα θα φτάσει το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα μέχρι και την Πέμπτη 30 Μαΐου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου.

Μπροστάρης στις εκδηλώσεις θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Νέας Χηλής «Ο Άγιος Γεώργιος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, η υποδοχή της εικόνας και του ιερού λειψάνου της Οσίας Υπομονής θα γίνει την Τρίτη 28 Μαΐου (ώρα 19:00) μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής. Θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με τη συμμετοχή της χορωδίας της μητρόπολης.

Την επόμενη ημέρα από το πρωί θα τελούνται λειτουργίες στη χάρη Του Αγίου, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων με σχετική ομιλία από τον δρ. ιστορίας και επιστημονικό συνεργάτη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ Θεοδόση Κυριακίδη. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τους ποντιακούς συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου (ώρα 10:00) η εικόνα θα αναχωρήσει για το Ροδοχώρι.