27 Μάιος 2019, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 11:07

Ο ομογενής Αθανάσιος Συνοδινός είναι ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ουάσινγκτον

  • Ο ομογενής Αθανάσιος Συνοδινός είναι ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ουάσινγκτον
    (Φωτ.: neoskosmos.com)

Τον γερουσιαστή Νέας Νότιας Ουαλίας Αθανάσιο Συνοδινό (Arthur Sinodinos) προτείνει ως τον επόμενο πρέσβη της Αυστραλίας στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison. Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ήθελε να επιλέξει έμπειρα στελέχη του κόμματός του στις θέσεις πρέσβεων στο εξωτερικό, γι’ αυτό και κατέληξε στον ομογενή πολιτικό για την πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσινγκτον.

Ο Συνοδινός θα αντικαταστήσει τον Joe Hockey μόλις λήξει η θητεία του ως ο πιο σημαντικός διεθνής απεσταλμένος της χώρας.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο ομογενής πολιτικός επιλέχθηκε ως το πιο δυνατό «χαρτί» που εμπνέει βαθύ σεβασμό, ανάμεσα σε πολλά ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι. Ένα από αυτά ήταν εκείνο της υπουργού Εξωτερικών Marise Payne, αλλά και του γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Greg Moriarty.

Ο Συνοδινός υπηρέτησε την κυβέρνηση Malcolm Turnbull, αλλά παραιτήθηκε για να ακολουθήσει θεραπεία για λέμφωμα non-Hodgkin, με το οποίο είχε τότε διαγνωσθεί. Σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως και αναμένεται να επιστρέψει στην τωρινή διακυβέρνηση υπό τον Scott Morrison.

Η μετάθεσή του αφήνει κενή έδρα στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου πιθανός αντικαταστάτης του θεωρείται ο γερουσιαστής Jim Molan.

  • Με πληροφορίες από sbs.com.au.