26 Μάιος 2019, 21:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2019, 21:26

Χαρίτσης για εκλογές: Άρτια η διαδικασία, ελάχιστα τα προβλήματα

  • Χαρίτσης για εκλογές: Άρτια η διαδικασία, ελάχιστα τα προβλήματα
    Ο Αλέξης Χαρίτσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, «εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας στην πιο σύνθετη, στην πιο απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε ποτέ να διοργανώσει το ελληνικό κράτος. Για πρώτη φορά, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα και μάλιστα όλες με σταυρό, γεγονός που κατέστησε απαραίτητες σημαντικές οργανωτικές καινοτομίες».

Τόνισε δε ότι «η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να οργανώσει αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες στο μέλλον».

Ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε και για τα προβλήματα που προέκυψαν, αλλά όπως διευκρίνισε ήταν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα και αντιμετωπίστηκαν «χάρη στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες».

Και συνέχισε: «Για τον σκοπό αυτόν εργαστήκαμε σκληρά εδώ και μήνες στο υπουργείο Εσωτερικών, σε άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις δικαστικές Αρχές, με τους δικηγορικούς συλλόγους και το σύνολο του διοικητικού οργανισμού της χώρας και φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία.

»Τα όποια τυχόν προβλήματα ανέκυψαν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα χάρη στις σαφείς οδηγίες των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες, τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη και δημοσίως να ευχαριστήσω. Η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών της διοίκησης μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση αν αντεπεξέλθει στο μέλλον σε αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες σε σύνθετα εγχειρήματα, στην υπηρεσία πάντα των πολιτών και της δημοκρατίας».