25 Μάιος 2019, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2019, 23:16

Γιορτή ποδοσφαίρου στη Δραπετσώνα: «90 χρόνια ιστορία» ΑΣ Ποντίων

  • Γιορτή ποδοσφαίρου στη Δραπετσώνα: «90 χρόνια ιστορία» ΑΣ Ποντίων
    (Φωτ.: peiraiotika.gr)

Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική γιορτή, με ισχυρούς συμβολισμούς, πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου στη Δραπετσώνα. Μια εβδομάδα πριν από την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο ΑΣ Ποντίων τίμησε την πολύχρονη ιστορία του –που ξεκίνησε το 1928 όταν πρόσφυγες από τον Πόντο ίδρυσαν τότε την Αθλητική Ένωση Ποντίων– με μια εκδήλωση στο Δημοτικό Γήπεδο Δραπετσώνας (γήπεδο «Ι. Βάζος») όπου αναδείχθηκε το έντονο ποντιακό στοιχείο της πόλης.

Τρεις γενιές αντάμωσαν σε μια ποδοσφαιρική γιορτή. Όλοι μαζί, μια αγκαλιά, τιμώντας με περηφάνια τα 90 χρόνια ιστορίας του συλλόγου.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν ο φιλικός αγώνας που διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής του συλλόγου. Η ομάδα ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΑΣ Ποντίων, που αποτελούσαν βετεράνοι αθλητές και δημοσιογράφοι, αγωνίστηκε με αντίπαλο την ομάδα ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών). Σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν με την παρουσία τους τον ιστορικό σύλλογο της Δραπετσώνας, ενώ ο ενθουσιασμός και τα έντονα συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Άλλωστε, στο τέλος, τονίστηκε ο στόχος να γίνει θεσμός αυτό το γεγονός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα έγιναν απονομές και τιμητικές βραβεύσεις, ενώ φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα ποντιακά τραγούδια και οι χοροί, καθώς και οι εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του συλλόγου.


(Φωτ.: peiraiotika.gr)