25 Μάιος 2019, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2019, 20:04

Πέθανε ο Πόντιος παλαιστής Σαμψών

  • Πέθανε ο Πόντιος παλαιστής Σαμψών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο θρυλικός παλαιστής και μασίστας «Σαμψών». Ο λαϊκός ήρωας, κατά κόσμον Γιάννης Κεσκιλίδης, πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από σύντομο διάστημα νοσηλείας στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως αναφέρει το news247.gr.

Ο «Σαμψών» γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1929 στην Καλαμαριά και ήταν παιδί οικογένειας Ποντίων, οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1922. Όταν ο ίδιος ήταν σε μικρή ηλικία, η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα όπου εκείνος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ως αθλητής ελευθέρας πάλης του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Από τη δεκαετία του '50, για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, επιδεικνύοντας τη μεγάλη μυϊκή του δύναμη. Αναδείχθηκε ουσιαστικά μέσα από τις παρουσιάσεις που έκανε σε πλατείες όπου δημιούργησε το μύθο του. Έδειχνε «ατσάλινος» καθώς… μασούσε σίδερα, σήκωνε απίστευτα βάρη, έσπαζε πέτρες πάνω στο σώμα του, τραβούσε με τα δόντια κάρα και αυτοκίνητα, λύγιζε σίδερα κ.ά.