25 Μάιος 2019, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2019, 19:04

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)

Παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», η τελετή για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν ομιλίες από τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρο Σούλα και τη γενική γραμματέα του συλλόγου Ελένη Μουστακίδου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό κομμάτι της Γενοκτονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας και με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Ευόσμου. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», στεφάνια κατατέθηκαν από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Θωμά Μπαϊραχτάρη, από τον δήμαρχο Π. Σούλα, από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου, από τον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης «Νέα Πνοή» Κλεάνθη Μανδαλιανό και από τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάση Κοκονά.

Αναφορικά με τη μεγάλη εικαστική έκθεση με πρωτότυπα έργα με επίκεντρο τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της, στο φουαγιέ του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο σύλλογος κάνει γνωστό ότι παρατάθηκε μέχρι τις 2 Ιουνίου και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του δημαρχείου.

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 από το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», σε συνεργασία με τις εκδόσεις iWrite, στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου, η παρουσίαση του βιβλίου Ο ποντιακός χορός ως αεροβική γυμναστική. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης του συλλόγου. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι συγγραφείς Σταύρος Μουμουλίδης και Σοφία Αμοιρίδου, καθώς και ο χοροδιδάσκαλος και λυράρης Θωμάς Μπαϊραχτάρης.