25 Μάιος 2019, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2019, 14:48

Ακάρ: Να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις

  • Πότε θα αναπτυχθούν οι S-400 στην Τουρκία – Δηλώσεις Χουλουσί Ακάρ
    Ο Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: Twitter / Millî Savunma Bakanlığı)

Για «προβοκατόρικες συμπεριφορές» και «ανεύθυνες δηλώσεις» κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας παράλληλα ότι το πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του στην ανατολική Μεσόγειο. «Όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και της ‘τουρκικής δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου’ να γίνουν σεβαστά.

»Περιμένουμε από όλες τις πλευρές να δείξουν σεβασμό σε αυτά τα ζητήματα», είπε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης της γείτονος «Θαλασσόλυκος».

«Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cnnturk.com, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις σεισμικές έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εθνικό μας γεωτρύπανο ‘Φατίχ’ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει τις γεωτρήσεις εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πλοίων του Ναυτικού».

  • Με πληροφορίες από kathimerini.gr.