24 Μάιος 2019, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2019, 21:12

Θεσσαλονίκη: Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ευρωβουλευτές και διπλάσιο εκλογικό υλικό

  • Θεσσαλονίκη: Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ευρωβουλευτές και διπλάσιο εκλογικό υλικό
    Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του εκλογικού υλικού στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου)

Σε πονοκέφαλο έχουν εξελιχθεί για τους υπεύθυνους του Δήμου Θεσσαλονίκης οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς το εκλογικό υλικό που πρέπει να τοποθετηθεί στα εκλογικά κέντρα είναι διπλάσιο από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό οφείλεται στο ότι ο αριθμός των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν, μεταξύ άλλων, 1.900 παραβάν και 1.900 κάλπες.

«Είχαμε να ετοιμάσουμε 1.900 παραβάν, 1.900 κάλπες και σχεδόν 11 σάκους για κάθε εκλογικό τμήμα. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θέλει διπλάσιο χρόνο προετοιμασίας και μεγάλη προσοχή, διότι δεν επιτρέπεται κανένα λάθος και καμία καθυστέρηση» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του δήμου Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία και διανομή του εκλογικού υλικού, Νίκος Θέμελης και διευκρίνισε ότι «στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία ήταν τα μισά και δεν υπήρχαν και οι επιπλέον σάκοι που έχουμε φέτος για τα κοινοτικά διαμερίσματα».

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο περίπτερο 5, οι υπάλληλοι εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να είναι όλα σωστά και έτοιμα την 26η Μαΐου. «Αν και φέτος ειδικά, που ήταν διπλάσια η ποσότητα του εκλογικού υλικού σε όλους τους τομείς ήταν δύσκολα, όλα είναι έτοιμα από εχθές. Σήμερα, από τις 7 το πρωί, ξεκινήσαμε να μεταφέρουμε τις κάλπες και τα παραβάν στα σχολεία και αύριο θα πάνε και τα ψηφοδέλτια. Είμαστε μέσα στις προθεσμίες» τονίζει ο Νίκος Θέμελης. Αναφερόμενος δε, στον αυξημένο αριθμό των υποψηφίων, είπε πως εκτός από το υλικό και το άγχος είναι διπλάσιο, καθώς «υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές ετοιμάσαμε τρεις σάκους και δύο για τις δημοτικές. Πολλοί υποψήφιοι και διπλάσιο εκλογικό υλικό... Αυτό σημαίνει ατελείωτες ώρες εργασίας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην πέσει κάποιος σάκος ή κάποιο ψηφοδέλτιο σε άλλο εκλογικό τμήμα».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.