24 Μάιος 2019, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2019, 17:26

Αυτοκτονία 14χρονης: Το «Χαμόγελο» είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ για κακοποίηση

  • Αναστέλλονται τα δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η αυτοκτονία της 14χρονης μαθήτριας χθες στο Μοσχάτο, στις γραμμές του τρένου. Για την ανήλικη στις αρχές Μαΐου το Χαμόγελο του Παιδιού δέχτηκε αναφορά από πολίτη που είχε υποψιαστεί την κακοποίησή της από άνδρα που διατηρεί κατάστημα ψιλικών. Η οργάνωση ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο πολίτης που τηλεφώνησε την Γραμμή SOS 1056 είπε ότι είχε δει επανειλημμένα τη 14χρονη στο ψιλικατζίδικο, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο του άνδρα που είναι περίπου 46 ετών.

«Αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού», σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού σε ανακοίνωσή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στη μαθήτρια βρέθηκε ένα σημείωμα που απευθυνόταν στον 46χρονο. Ο πατέρας της 14χρονης φέρεται να έμαθε για τη σχέση του άνδρα με την κόρη του και να πήγε στο μαγαζί του για να τον αντιμετωπίσει. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια και η υπόθεση κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα όπου υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σημείωμά της η ανήλικη, που ήταν φίλη της κόρης του κατηγορούμενου, έγραφε ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εκείνον και ότι δεν καταλάβαινε γιατί οι γονείς της δεν ενέκριναν τη σχέση.

Μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα έχει προκύψει ότι ο 46χρονος την περίοδο 2017-2018 είχε σχέση με άλλη μία 14χρονη, ενώ μεταξύ των κατηγοριών που τον βαρύνουν είναι για παιδική πορνογραφία καθώς είχε φωτογραφίες από εκείνη την ανήλικη.