24 Μάιος 2019, 16:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2019, 16:07

Οι ΗΠΑ βάζουν φρένο σε όλες τις τουρκικές προτάσεις για τους S-400

  • Οι ΗΠΑ βάζουν φρένο σε όλες τις τουρκικές προτάσεις για τους S-400
    (Φωτ.: armynow.net)

Μήνυμα στήριξης στο νομοσχέδιο «EastMed Act» στέλνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζιμ Ρις, μία μέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισχυρός άνδρας της Γερουσίας τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντανακλά τον «ενθουσιασμό» των ΗΠΑ για τη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-πακέτο που τοποθετεί την τριμερή συνεργασία στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, καθώς επιχειρεί να προβεί σε ριζική αναμόρφωση της αμερικανικής στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο τη συσπείρωση των αξιόπιστων και δημοκρατικών συμμάχων αλλά και την αναγνώριση των νέων πραγματικοτήτων που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή.

Μήνυμα για τους S-400
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα, βάζοντας τέλος στα σενάρια για «ομάδα εργασίας» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας ικανός τρόπος για να πεισθεί το αμερικανικό Κογκρέσο να δεχθεί την ταυτόχρονη παραλαβή των μαχητικών F-35 και του ρωσικού συστήματος S-400.

«Θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Δεν πρέπει να είναι δύσκολη επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Κασφίκης.