23 Μάιος 2019, 21:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2019, 21:21

Αναστέλλει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

  • Δήλωση Κουφοντίνα για τη μη χορήγηση άδειας από το δικαστικό συμβούλιο Βόλου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας)

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναστέλλει την απεργία πείνας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η έβδομη κατά σειρά άδεια.

Σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, «μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών, όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

Επίσης, η Ι. Κούρτοβικ επισημαίνει ότι ο Δ. Κουφοντίνας «ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Δ. Κουφοντίνας θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ, προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια, θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης.