23 Μάιος 2019, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2019, 19:33

Δημιουργήθηκε video game για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Είναι 24 ετών, ονομάζεται Garabed Khachadour και είναι αρμενικής και λιβανέζικης καταγωγής. Εργάζεται ως web developer και η οικογενειακή του ιστορία τον ώθησε να φτιάξει ένα video game που μαθαίνει στους παίκτες τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το παιχνίδι ονομάζεται Mayrig – Paths to Freedom (mayrig σημαίνει «μητέρα» στα αρμενικά), και είναι εμπνευσμένο από την προγιαγιά του και τον παππού του, τους δύο μοναδικούς επιζώντες από το χωριό τους.

«Κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων ο παππούς μου ήταν βρέφος. Αναρωτήθηκα, λοιπόν, γιατί να μιλήσω για τις εμπειρίες άλλων, όταν μπορώ να αφηγηθώ την οικογενειακή μου ιστορία;», τόνισε ο 24χρονος.

Το video game αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής μητέρας και του παιδιού της που ξεριζώθηκαν προκειμένου να γλιτώσουν τις διώξεις. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διαφυγής πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες είτε θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή και στο θάνατο είτε σε μια καινούργια ζωή μακριά από το σπίτι τους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες, αν και μερικά σημεία έχουν συμπυκνωθεί, αλλάξει ή προστεθεί προκειμένου να υπάρχει μια συνέπεια στην ιστορία.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Friedrich Naumann Foundation και προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και στα αραβικά, για συσκευές Android, iOS και για υπολογιστές.