23 Μάιος 2019, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2019, 17:41

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Iron Fist-19 στη Φιλιππούπολη

  • Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Iron Fist-19 στη Φιλιππούπολη
  • Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Iron Fist-19 στη Φιλιππούπολη 2
    (Φωτ.: ΓΕΕΘΑ)

Δραστηριότητες της συνεκπαίδευσης (Joint Combined Exchange Training, JCET) «Iron Fist-19» της διακλαδικής διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ με την 68η ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, που διεξήχθη στην περιοχή της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ), στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Την επίσκεψη πραγματοποίησε με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) για την εν λόγω δράση.

Το πρόγραμμα της DVDay περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, βολές ελευθέρων σκοπευτών, παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης, υλοποίηση καταστροφών καθώς και καταρρίχηση από ελικόπτερο με τη μέθοδο Fast Rope.

Τις δραστηριότητες της DVDay παρακολούθησε από βουλγαρικής πλευράς o αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας στρατηγός Andrey Botsev. Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο διοικητής της ΔΔΕΕ, υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.