23 Μάιος 2019, 00:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2019, 23:40

Ιμάμογλου: Αλόγιστες δαπάνες στον δήμο Κωνσταντινούπολης

  • Ιμάμογλου: Αλόγιστες δαπάνες στον δήμο Κωνσταντινούπολης
    (Φωτ.: Facebook / Ekrem Imamoğlu)

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δαπάνησε 80 εκατ. λίρες (περίπου 12 εκατ. ευρώ) μέσα σε μια τριετία για μια ιστοσελίδα του δήμου της Κωνσταντινούπολης, κατήγγειλε ο Εκρέμ Ιμάμογλου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Δαπανήθηκαν 80 εκατ. λίρες στον ιστότοπο του δήμου μέσα σε τρία χρόνια», είπε ο Ιμάμογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ισοτόπους για όλους τους δήμους της Τουρκίας», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι στις 18 μέρες που παρέμεινε δήμαρχος πρόλαβε να κάνει περικοπές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναδιαρθρώσει το σύστημα από το οποίο -όπως είπε- επωφελούνταν μόνο οι λίγοι. «Θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα της σπατάλης τελείως. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Ιμάμογλου, από το 2014 το χρέος του δήμου αυξήθηκε κατά 4,5 φορές φτάνοντας τα 27 δισ. λίρες, ενώ το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού του 25πλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 4 δισ. λίρες. Όπως είπε ο ίδιος, αν γινόταν σωστή διαχείριση θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 5 δισ. λίρες και να δαπανηθούν σε κατοικίες.

Επίσης, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα επενδύσει χρήματα στην εκπαίδευση, στην υποστήριξη των φτωχότερων νοικοκυριών και στη δημιουργία χώρων πρασίνου. «Μην χάνετε την ελπίδα, θα κερδίσουμε και πάλι αυτές τις εκλογές, άλλη μια φορά, μην εγκαταλείπετε», κατέληξε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έμεινε για μόλις τρεις εβδομάδες στη θέση του, καθώς τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου ακυρώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, μετά την προσφυγή του AKP. Ενόψει της επανάληψης των εκλογών, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προσπαθεί όπως λέει να παρουσιάσει τη διασπάθιση δισεκατομμυρίων λιρών στον δήμο.

Τα τελευταία 25 χρόνια το AKP και τα ισλαμιστικά κόμματα από τα οποία προήλθε ήλεγχαν τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, που είχε ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 3,6 δισ. ευρώ. Στη δική του συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο εκπρόσωπος του AKP δεν απάντησε στους ισχυρισμούς του Ιμάμογλου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.