22 Μάιος 2019, 23:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2019, 21:12

Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ

  • Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ
    (Φωτ.: wikipedia.org)

Στις 16 Ιουνίου εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας «Aegean Seaways». Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη ναύλωση πλοίου 191 μέτρων από ουκρανική εταιρεία, το οποίο είναι κατασκευής του 1989, έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd’s Register και θα μεταφερθεί στα ναυπηγεία του λιμανιού Χαϊντάρ Πασά για επισκευαστικές εργασίες.

Ο αρχικός προγραμματισμός για την έναρξη των δρομολογίων ήταν στις 2 Ιουνίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η διάρκεια του ταξιδιού δεν θα ξεπερνά τις επτά ώρες και θα μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για φορτηγά και ταξιδιώτες. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, αυτοκίνητα, φορτηγά και κοντέινερ, καθώς επίσης τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο. Επίσης, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους καμπίνες, εστιατόριο, καφετέρια, παιδότοπο, γυμναστήριο και καζίνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Aegean Seaways», το πλοίο θα ξεκινά από το Λαύριο στις 18:00 και θα φτάνει στο Τσεσμέ στη 01:00, ενώ από το Τσεσμέ θα αναχωρεί στις 07:00 και θα φτάνει στο Λαύριο στις 14:00.

  • Με πληροφορίες από naftemporiki.gr.