22 Μάιος 2019, 11:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2019, 11:31

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

  • Πρεμιέρα τον Μάρτιο για τον e-ΕΦΚΑ
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τη λειτουργία της στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ξεκινά από σήμερα η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η διαδικασία θα είναι απλή, ενώ τονίζεται ότι δεν υπάρχουν κριτήρια για την ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση που θα είναι διαθέσιμη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», δήλωσε η υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Ακόμα, η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και θέλει να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.