21 Μάιος 2019, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2019, 23:24

Κέρκυρα: Έσκισε τους αιθέρες του Ιονίου το F-16 «Ζευς» (βίντεο)

  • Κέρκυρα: Έσκισε τους αιθέρες του Ιονίου το F-16 «Ζευς» (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: Flickr / Πολεμική Αεροπορία)

Με εντυπωσιακούς ελιγμούς, που «έσκισαν» τον ουρανό του Ιονίου, τίμησε την 155η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, την Τρίτη 21 Μαΐου, το μαχητικό αεροσκάφος F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, θυμίζοντας σε όλους το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, το 2017 από την Κέρκυρα, ότι «ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε την επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον εθνικό μας κορμό είναι να έχουμε διαρκώς κατά νου τον εμβληματικό συμβολισμό τους στο πλαίσιο της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και του έθνους μας».

Το αεροσκάφος αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς», ένα F-16C Block 52+, είχε πετάξει πάνω από την Κέρκυρα και για τις εκδηλώσεις μνήμης από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, το 2017, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε ανακηρυχτεί και επίτιμος δημότης Κέρκυρας, ενώ του είχε επιδοθεί τότε και το Χρυσό Μετάλλιο Αξιοσύνης.

Την Τρίτη (21/5), οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 155 χρόνια από την ένωση της Επτανήσου με τον εθνικό κορμό, ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση από παραδοσιακούς συλλόγους, τμήματα μαθητών της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης, τμήματα φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Κέρκυρας, οδηγών-προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και φιλαρμονικών εταιρειών του νησιού. Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου, ενώ είχαν προηγηθεί η δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος, και ο «Πανηγυρικός» της ημέρας στο κτήριο της Ιονίου Βουλής από τον Α. Ι. Μεταξά, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας με θέμα: «Η ευρωπαϊκή νομιμοποίηση ενός ενωσιακού αγώνα».


Το F-16 «Ζευς» στην Κέρκυρα

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ταπάσκου.