21 Μάιος 2019, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2019, 16:58

Στην Αθήνα αύριο ο Βαρθολομαίος – Τι σηματοδοτεί η συνάντηση με τον Ιερώνυμο

  • Στην Αθήνα αύριο ο Βαρθολομαίος – Τι σηματοδοτεί η συνάντηση με τον Ιερώνυμο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκεται από αύριο και για δύο ημέρες η Αθήνα, καθώς έπειτα από μια περίοδο έντασης και ρήξης (που έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια για το Κτήμα Προμπονά) ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η θετική απάντηση του προκαθήμενου της ορθοδοξίας να δώσει το παρών στα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος» στο Δήλεσι Βοιωτίας θεωρείται η αφορμή για το ταξίδι που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στα εγκαίνια της Πέμπτης στο Δήλεσι έχει προσκληθεί όλη η Ιεραρχία, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες του Βήματος Ορθοδοξίας αναφέρουν ότι για ένα μεγάλο διάστημα υπήρξαν μυστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στο Φανάρι. Το ουκρανικό θα είναι το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα. Άλλωστε, αύριο συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία θα παραλάβει τα πορίσματα που έχουν ετοιμάσει οι επιτροπές για το ζήτημα χορήγησης της αυτοκεφαλίας.

Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.