21 Μάιος 2019, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2019, 14:31

Θεσσαλονίκη: Λόγω αλκοόλ το μαχαίρωμα μετά την πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Θεσσαλονίκη: Λόγω αλκοόλ το μαχαίρωμα μετά την πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βαγγέλης Μπλέντζας)

Μεθυσμένοι και όχι αντιεξουσιαστές ήταν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την επίθεση με μαχαίρι σε 29χρονο μετά το τέλος της εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι προηγήθηκε παρεξήγηση του θύματος με τους δράστες ενώ βρίσκονταν σε κάποιο καφενείο.

Ο 29χρονος, που πράγματι δραστηριοποιείται σε εθνικιστικές οργανώσεις, φέρει επτά τραύματα, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Αρχικά, και σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, το θύμα ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος και ο 33χρονος που του επιτέθηκαν το έκαναν λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο, οι δύο δράστες δεν έχουν κάποια σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως γράφτηκε αρχικά.

Από την προανάκριση δεν προέκυψε κανένας σοβαρός λόγος για το επεισόδιο, με τους αστυνομικούς να τονίζουν ότι δεν πρόκειται για επίθεση λόγω πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ενός ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και στον δεύτερο για πρόκληση σωματικής βλάβης, απείθεια, αντίσταση και απειλή. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή και ως αύριο θα παραμείνουν κρατούμενοι.