21 Μάιος 2019, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2019, 10:39

Παρέλασαν στον Ασπρόπυργο για τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • Παρέλασαν στον Ασπρόπυργο για τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)
    O πρόεδρος του «Καπετάν Ευκλείδη», Γιάννης Τοπαλίδης, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας Ασπροπύργου (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης»)

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε την Κυριακή ο Δήμος Ασπροπύργου παρουσία ποντιακών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, αλλά και πολλών πολιτών.

Στο τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκε παρέλαση σωματείων και σχολείων στη μνήμη των θυμάτων.

Το πρωί της 19ης Μαΐου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ποντίων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, και αργότερα όλοι μεταφέρθηκαν στην πλατεία Γενοκτονίας, στο συνοικισμό Γκορυτσά. Εκεί, στο μνημείο Γενοκτονίας τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους ποντιακών και πολιτιστικών σωματείων.

Ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νικόλαο Μελετίου και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Η τελετή ολοκληρώθηκε με παρέλαση συλλόγων και σχολείων.


(Βίντεο: thriassio)

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, έλαβαν μέρος ο Καλλιτεχνικός-Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».