20 Μάιος 2019, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2019, 19:15

Χάρης Παπαδόπουλος: Ένας Πόντιος στην αλλαγή φρουράς για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • Χάρης Παπαδόπουλος: Ένας Πόντιος στην αλλαγή φρουράς για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
    Ο Χάρης Παπαδόπουλος στα αριστερά με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στην αλλαγή φρουράς στις 19 Μαΐου 2019 (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο Χάρης Παπαδόπουλος έχει καταγωγή από την Κρυόβρυση Εορδαίας και αυτή την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Προεδρική Φρουρά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του e-ptolemaios.gr. Ο ποντιακής καταγωγής πολιτικός μηχανικός ήταν ένας από τους Εύζωνες που φόρεσαν στη στολή του Πόντιου αντάρτη (και όχι φορεσιά, μιας και πρόκειται για μέλη αγήματος), και για μία ώρα ανέλαβε την τιμητική φύλαξη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Λίγο πριν από την 7 το απόγευμα έφτασε μαζί με το ζευγάρι του στο κενοτάφιο του Συντάγματος, μια άφιξη που σηματοδότησε την έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης μνήμης στην Αθήνα.

Μαζί με το ζευγάρι των Ευζώνων που φορούσαν τα «λευκά», την επίσημη στολή της Προεδρικής Φρουράς για τις Κυριακές, τις αργίες και τις εθνικές εορτές, απέδωσαν τις δέουσες τιμές και για μία ώρα στάθηκαν ακίνητοι.

Μοναδική στιγμή όταν λίγο πριν από τις 8 έγινε η δεύτερη αλλαγή φρουράς, μιας και τότε πάνω στο μνημείο βρέθηκαν τέσσερις Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη. Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του pontos.news.gr.

Εκδηλωσεις