20 Μάιος 2019, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2019, 17:12

Αρχοντίδου και Φλαμπούρη οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ

  • Αρχοντίδου και Φλαμπούρη οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ
    Φλαμπούρη και Αρχοντίδου, σε καμπ του Έβερεστ, λίγο πριν κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του βουνού (φωτ.: Facebook / A woman can be)

Τουλάχιστον 14 ορειβάτες έφεραν εις πέρας την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να πατήσουν την κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο σήμερα (20/5) το πρωί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος thehimalayantimes.com.

Ανάμεσα στην ομάδα των αναρριχητών βρίσκονται οι δύο Ελληνίδες, η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αθηναϊκός Ορεβατικός Σύλλογος. Σε ανακοίνωσή του έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα το πρωί, η Βανέσσα Αρχοντίδου (ΑΟΣ) και η Χριστίνα Φλαμπούρη (ΕΟΣ Αχαρνών) έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στην κορυφή του Everest. Πολλά συγχαρητήρια και στα δύο κορίτσια!».

Η ομάδα με την οποία ανέβαινε η Φλαμπούρη, έπιασε κορυφή στις 7:15 το πρωί, ενώ 45 λεπτά αργότερα (8:00 π.μ.) τα κατάφερε και η Αρχοντίδου φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της γης. Έγιναν έτσι οι πρώτες ορειβάτισσες που πετυχαίνουν αυτόν το στόχο, να ανεβάσουν δηλαδή την ελληνική σημαία στη «Στέγη του Κόσμου», που βρίσκεται 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Θυμίζουμε ότι η Β. Αρχοντίδου και η Χ. Φλαμπούρη, δύο επιτυχημένες γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο, είχαν βάλει στόχο να ανέβουν και στις επτά υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων του πλανήτη, εκπληρώνοντας έτσι ένα τολμηρό, συναρπαστικό και φιλόδοξο πρότζεκτ, το «A woman can be»!