20 Μάιος 2019, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2019, 16:04

Ηρώδειο: Η πολιτική και η θρησκευτική ηγεσία στην εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη»

  • Ηρώδειο: Η πολιτική και η θρησκευτική ηγεσία στην εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη»
    (Φωτ.: Αριστείδης Καρά)

Έντονη ήταν η παρουσία της πολιτικής και της θρησκευτικής ηγεσίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ξεχωριστή σημασία έχει η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν και βρισκόταν σε άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση στον Πειραιά, αναχώρησε εσπευσμένα προκειμένου να προλάβει να παραστεί και στην εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη».

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Ηρώδειο αμέσως μετά την έναρξη, ενώ ήδη βρίσκονταν στις θέσεις τους μεταξύ άλλων οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Φώφη Γεννηματά, Σάββας Αναστασιάδης, Παύλος Χρηστίδης, Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Σταύρος Θεοδωράκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Λιάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κώστας Λαλιώτης και Δημήτρης Βίτσας.


Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου

Εκτός από τους πολιτικούς, στις πρώτες σειρές του Ηρωδείου βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τόσοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Εκκλησίας παρίστανται σε μια τέτοια εκδήλωση, γεγονός που δείχνει ότι στα μεγάλα ζητήματα μπορεί να υπάρξει εθνική συναίνεση και μέτωπο, όπως έγινε την Κυριακή στο Ηρώδειο. Επίσης, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός, ο πολιτικός κόσμος ανταποκρίνεται.


Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου

Η εικόνα αυτή, και ειδικά η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση, έδωσε ένα μήνυμα στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, για τις πολιτικές προθέσεις της Ελλάδας στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.