20 Μάιος 2019, 13:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2019, 12:48

Π. Κουρουμπλής: Συνάντηση ιστορικής σημασίας του Αλ. Τσίπρα με τα ποντιακά σωματεία

  • Π. Κουρουμπλής: Συνάντηση ιστορικής σημασίας του Αλ. Τσίπρα με τα ποντιακά σωματεία

Δηλώσεις για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, έκανε ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ιστορικής σημασίας στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή όλων και χωρίς καμία εξαίρεση των φορέων του Ποντιακού Ελληνισμού.

»Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων, σε μια συνάντηση αντάξια του σεβασμού που έχουμε άπαντες εις μνήμην των άταφων παππούδων και γιαγιάδων μας».

Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή φωταγώγηση της Βουλής με κόκκινο και μαύρο χρώμα, μια κίνηση τιμής του ελληνικού Κοινοβουλίου προς τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας. Εξάλλου, σήμερα στις 12:00μ.μ. ξεκίνησε η προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη δήλωσή του ο Π. Κουρουμπλής αναφέρει επίσης: «Ο πρωθυπουργός μίλησε για την αναγνώριση των ιστορικών γεγονότων του 1919 ως τρόπο τιμής των θυμάτων των Ποντίων στη Γενοκτονία, αναγνώριση ακόμη κι από τους γείτονες. Όλα αυτά συνθέτουν μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Ποντιακό Ελληνισμό που τιμά τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως με νόμο έχει ανακηρύξει η ελληνική Βουλή από τη δεκαετία του ’90».