20 Μάιος 2019, 00:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 23:59

Μαχαίρωσαν 29χρονο στη Θεσσαλονίκη που συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία

  • Τέσσερις συλλήψεις για τη συμπλοκή στη Χαριλάου
    (Φωτ.αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ /PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη και την τοποθέτηση του ψηφίσματος στο δέντρο έξω από το τουρκικό προξενείο, ένας 29χρονος που συμμετείχε στην πορεία, μαχαιρώθηκε από αγνώστους καθώς έφευγε από εκεί. Με το τέλος της πορείας, παρά την πολύ καλά οργανωμένη περιφρούρηση, παρουσιάστηκε μια ομάδα αγνώστων που φώναζε υβριστικά συνθήματα εναντίον του Κεμάλ, των Τούρκων και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που είχαν κάνει μέχρι το τουρκικό προξενείο και να επιστρέψουν όλοι μαζί στην πλατεία Αγίας Σοφίας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο, αλλά και να μην μπορέσει η συγκεκριμένη ομάδα να παρασύρει τους συγκεντρωμένους. Ο κύριος όγκος της πορείας αποχώρησε δίχως κανένα πρόβλημα, ενώ η συγκεντρωμένη ομάδα παρέμεινε για λίγο ακόμη έξω από το τουρκικό προξενείο φωνάζοντας συνθήματα.

Το περιστατικό με το μαχαίρωμα έγινε αρκετή ώρα μετά το τέλος της πορείας, πεντακόσια περίπου μέτρα μακριά από το προξενείο. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, όταν ένας από τους παραβρισκόμενους άρχισε να φωνάζει ότι δεν θέλει να ακούει την τουρκική γλώσσα και ότι αν ο ακτιβιστής, ποντιακής καταγωγής, ήθελε να μιλήσει, θα έπρεπε πρώτα να μάθει ελληνικά. Τελικά παρενέβησαν οι διοργανωτές και τον απομάκρυναν από τον χώρο.

Αντώνης Ρεπανάς