19 Μάιος 2019, 21:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 20:50

Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της 19ης Μαΐου: Δεν υπάρχει καμιά γενοκτονία στην ιστορία της Τουρκίας

  • Ερντογάν: Η Τουρκία θα δει νέες νίκες τον Αύγουστο 2
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Ο Μουσταφά Κεμάλ «νίκησε τους εχθρούς του» στις 19 Μαΐου του 1919 «αγνοώντας την εντολή των Συμμάχων», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού στην Τουρκία. «Θα κάνουμε το ίδιο τώρα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στην Σαμψούντα.

Ο Ερντογάν, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική, ανέφερε ότι η Τουρκία βασιζόταν ανέκαθεν στους ανθρώπους της και στον Αλλάχ για τον αγώνα ανεξαρτησίας της, όπως είχε πει ο Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, 100 χρόνια πριν.  «Κάθε μέρα σπάμε και μια παγίδα που έχει οριστεί για τη χώρα μας, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, και ανανεώνουμε τη φιλοδοξία μας για ένα ισχυρότερο μέλλον», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν και το όνομα, η σημαία και η γεωγραφία μπορεί να έχουν αλλάξει, ήμασταν πάντα ένα κράτος», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «στις περιοχές που κυριάρχησαν οι πρόγονοί μας, άφησαν πίσω τους μια κληρονομιά αγάπης, σεβασμού, δικαιοσύνης και συμπόνιας».  «Ούτε η αποικιοκρατία, ούτε η γενοκτονία, ούτε η καταπίεση, ούτε καμία άλλη ντροπή δεν έχουν καμία θέση στην ιστορία αυτού του έθνους», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

  • Πηγή: trtworld.com.