19 Μάιος 2019, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 22:49

Μήνυμα ενότητας του ποντιακού ελληνισμού η εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» που άρχισε στο Ηρώδειο

  • Μήνυμα ενότητας του ποντιακού ελληνισμού η εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» που άρχισε στο Ηρώδειο
    (Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Ηρώδειο. Η εκδήλωση τιμής και μνήμης «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» είναι σε εξέλιξη, και η συνέχεια προμηνύεται συγκλονιστική – όπως πρέπει στους νεκρούς προγόνους μας. Η ιδέα της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών γι' αυτήν τη μεγαλειώδη συναυλία αγκαλιάστηκε όχι μόνο από την Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος (υπό την αιγίδα της οποίας γίνεται), αλλά και από χιλιάδες κόσμου.

Στο αρχαίο θέατρο έχουν ενωθεί οι ψυχές εκείνων που έφυγαν και εκείνων που έμειναν να προασπίσουν την τιμή τους και να διαφυλάξουν τη μνήμη τους.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης που άνοιξαν την αυλαία της μοναδικής αυτής παράστασης με το εμβληματικό τραγούδι «Αητέντς επαραπέτανεν», η Έλενα Κελεσίδου, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Χάικ Γιαζιτζιάν, η Σαρίνα Κρος, η Πέλα Νικολαΐδη και ο Χρήστος Καλιοντζίδης μας ταξιδεύουν στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, και μας θυμίζουν όλα όσα εμείς έχουμε υποχρέωση να μην ξεχνάμε. Μαζί τους χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης είναι η Πόπη Τσαπανίδου και αφηγητής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και το video art ο Νίκος Σούλης.

Εκδηλωσεις