19 Μάιος 2019, 20:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 20:36

Όλα έτοιμα στο Ηρώδειο για την εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • Όλα έτοιμα στο Ηρώδειο για την εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
    (Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Από στιγμή σε στιγμή αρχίζει η εκδήλωση τιμής και μνήμης «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο οι χιλιάδες θεατές, Πόντιοι και μη, περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη, με την ελπίδα ότι με όχημα τον πολιτισμό ο Πόντος θα έρθει πιο κοντά.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα ΚροςΠέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και τη σκηνοθεσία του video art ο Νίκος Σούλης.

Gallery
Εκδηλωσεις