19 Μάιος 2019, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 14:28

Παιδάκια νηπιαγωγείου τραγουδούν ποντιακά για τη Γενοκτονία και συγκινούν (βίντεο)

  • Παιδάκια νηπιαγωγείου τραγουδούν ποντιακά για τη Γενοκτονία και συγκινούν (βίντεο)
    (Φωτ.: life-events.gr)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, οι νηπιαγωγοί ποντιακής καταγωγής του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να τιμήσουν μαζί με τους μαθητές τους τη Γενοκτονία των Ποντίων και τα 100 χρόνια από την περίοδο αυτή. Οι νηπιαγωγοί Μαρία και Σοφία Παγωνίδου φόρεσαν τις ποντιακές τους φορεσιές και έστησαν μια παράσταση, προκειμένου να επικοινωνήσουν στα μικρά παιδιά τα πάθη των Ποντίων με απλό και κατανοητό τρόπο.

Τα παιδιά φόρεσαν στο λαιμό μαντήλια με τα χρώματα της σημαίας του Πόντου και τραγούδησαν στην ποντιακή διάλεκτο για τη Γενοκτονία, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα των γονιών τους.

Οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν φτιάξει κολάζ με φωτογραφίες από τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον χάρτη του Πόντου και φυσικά μηνύματα, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το έγκλημα, ενώ πολλά κεράκια έκαιγαν στη μνήμη των θυμάτων συμπληρώνοντας το σκηνικό.

Μία από τις πολύ δυνατές στιγμές της παράστασης ήταν εκείνη που οι λιλιπούτειοι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους τραγούδησαν στην ποντιακή διάλεκτο για τη Γενοκτονία των Ποντίων, συγκινώντας τους πάντες. Οι γονείς, ποντιακής καταγωγής και μη, παρακολουθούσαν με καμάρι και απαθανάτισαν τις στιγμές της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

  • Με πληροφορίες του life-events.gr