19 Μάιος 2019, 13:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 13:30

Δ. Μελισσανίδης: Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Δ. Μελισσανίδης: Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: Β. Καρυοφυλλίδης)

Την ανάγκη για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων τονίζει στο μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης ο πρόεδρος της Aegean Oil και της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Δημήτρης Μελισσανίδης. «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ιερή, γιατί μετά από 100 χρόνια, εμείς οι απόγονοι των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας και των εκατοντάδων χιλιάδων ξεριζωμένων από τα άγια χώματα του Πόντου, καλούμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δικαιώσουμε τη θυσία τους», τονίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Πέρασαν 100 χρόνια και οι προηγούμενες γενιές έκαναν ορισμένα πράγματα. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε και να αγωνιστούμε για τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την αναγνώριση της Γενοκτονίας από κοινοβούλια ξένων χωρών, κυρίως των μεγάλων.

»Τελικός στόχος είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα υποχρεώσουν-επιτρέψουν την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία».

Και συνεχίζει: «Δεν επιδιώκουμε να ταπεινώσουμε κανέναν, ούτε να σπείρουμε το μίσος ανάμεσα στους λαούς», τονίζοντας ότι αντιθέτως «με την αναγνώριση θα ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη, ακόμη και για την πραγματική φιλία των λαών μας. Γι’ αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι όσοι αγωνιζόμαστε για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας, 100 χρόνια μετά την τέλεσή της, στην ουσία διεκδικούμε την ειρήνη.

Αιωνία η μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας».