19 Μάιος 2019, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 12:40

Με κόκκινο χρώμα φωτίστηκε το δημαρχείο Λευκωσίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Με κόκκινο χρώμα φωτίστηκε το δημαρχείο Λευκωσίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Με κόκκινο χρώμα φωτίστηκε συμβολικά χθες το Δημαρχείο της Λευκωσίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα, 19η Μαΐου, τα ποντιακά σωματεία Κύπρου έχουν στήσει ενημερωτικό περίπτερο, με σκοπό την ευαισθητοποιήση του κοινού για τη Γενοκτονία.

Το δημαρχείο φωτίστηκε συμβολικά με πρωτοβουλία των ποντιακών συλλόγων Κύπρου και του Δήμου Λευκωσίας, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα, με το κόκκινο χρώμα να συμβολίζει το αίμα των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων Ποντίων, ενώ αργότερα στήθηκε το ενημερωτικό περίπτερο των ποντιακών σωματείων Κύπρου μπροστά από το δημαρχείο. Εντός του κτηρίου υπάρχει αφιέρωμα με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έκθεση με ιστορικό υλικό του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Στις 16:00 θα γίνει ειρηνική πορεία και τέλος στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου θα διεξαχθεί καλλιτεχνική σχετική εκδήλωση.