19 Μάιος 2019, 00:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2019, 00:32

«Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» – Η τελική πρόβα της μεγάλης εκδήλωσης στο Ηρώδειο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» – Η τελική πρόβα της μεγάλης εκδήλωσης στο Ηρώδειο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
    (Φωτ.: pontos-news.gr / Κωνσταντίνος Παυλίδης)

Όλα είναι έτοιμα για την μοναδική παράσταση με τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στην Αθήνα (20:30) από την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 

Το βράδυ του Σαββάτου (18/5), κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο επιβλητικό Ωδείο του Ηρώδη Αττικού, ευρύτερα γνωστό ως «Ηρώδειο», έλαβε χώρα η πρόβα τζένεραλε της μεγάλης εκδήλωσης μνήμης και τιμής στα θύματα που άφησε πίσω της η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Θυμίζουμε ότι συμμετέχουν οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης, καθώς και χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

Έξω από το «Ηρώδειο» θα έχουν στηθεί μεγάλες γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα μεταδίδουν την εκδήλωση για όλους όσοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν δελτίο εισόδου (έχουν εξαντληθεί). Την παρουσίαση έχει αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελική πρόβα και μεταφερθείτε νοερά στην μοναδική ατμόσφαιρα της σημερινής βραδιάς:

Εκδηλωσεις