18 Μάιος 2019, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2019, 19:14

Σάββας Αναστασιάδης: Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων με μπροστάρηδες την ελληνική διπλωματία και τις κυβερνήσεις

  • Σάββας Αναστασιάδης: Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων με μπροστάρηδες την ελληνική διπλωματία και τις κυβερνήσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την ανάγκη πάνδημης εκστρατείας για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με μπροστάρηδες την ελληνική διπλωματία και τις κυβερνήσεις, τονίζει ο αν. τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης στη δήλωσή του με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκεκριμένα ο Σ. Αναστασιάδης στη δήλωσή του αναφέρει: «Η τραγική μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναμοχλεύεται ξανά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο της 19ης Μαΐου 1919, αποτελεί ορόσημο, που καθορίζει το χρέος όλου του σύγχρονου ελληνισμού, απέναντι στην ιστορική αλήθεια και την δικαίωση.

»Ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας, μετά από μία μακρά περίοδο σιωπής, ανταποκρίθηκε στο ιστορικό κάλεσμα της δικαίωσης, και το 1994 ομόφωνα, όλα τα κόμματα, αναγνώρισαν την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σήμερα, την αδράνεια που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, πρέπει να αντικαταστήσει πάνδημη εκστρατεία διεθνοποίησης του ζητήματος με μπροστάρηδες την ελληνική διπλωματία και τις κυβερνήσεις. Γιατί η συνειδητοποίηση της Γενοκτονίας και η αναγνώριση της από την διεθνή κοινότητα δεν αποτελεί πράξη μισαλλοδοξίας, αλλά πράξη ανθρωπισμού, σταθερότητας και συνύπαρξης. Γιατί όσοι αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη».