18 Μάιος 2019, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2019, 09:41

Η Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας απέρριψε την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας

  • Η Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας απέρριψε την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας
    Ο Φρ. Μπελέρης (φωτ.: himara.gr)

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Το ΥΠΕΞ τονίζει ότι «σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Φρέντης Μπελέρης αναφέρει ότι η πρόκληση αυτή «είναι μία ακόμη ενέργεια από την πλευρά του αλβανικού κράτους με στόχο να αλλοιώσει την βούληση του χιμαριώτικου λαού. Αυτό που τελικά θέλουν να πετύχουν είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κεντρική και την τοπική εξουσία, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιών και την συρρίκνωση του ελληνικού στοιχείου της περιοχής».

Και συνεχίζει: «Η πρωτοφανής συσπείρωσή μας έχει προκαλέσει εκνευρισμό, ο οποίος είναι εμφανής στην αστήρικτη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Σας καλώ όλους συσπειρωμένοι να απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση. Έχουμε μαζί μας πολύ σημαντικούς υποστηρικτές, σύσσωμο τον ελληνικό πολιτικό κόσμο».

Επίσης, στην ανάρτησή του ο Φρέντης Μπελέτης ευχαριστεί θερμά όλους για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και τον αγώνα που δίνουν μαζί του, διαβεβαιώνοντας «κατηγορηματικά ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η παράταξη που αντιστέκεται , η παράταξη που υπερασπίζεται της περιουσίες μας, τον πολιτισμό μας, η παράταξη που υπερασπίζεται την ελληνική μας καταγωγή , η παράταξη που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων του δήμου (ελληνική και αλβανική) θα έχει υποψήφιο και θα είναι ο νικητής. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, σε εμάς και στα παιδιά μας».

  • Με πληροφορίες από himara.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.