17 Μάιος 2019, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2019, 18:17

Η Γεννηματά ζητά σύσταση επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Η Γεννηματά ζητά σύσταση επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλά σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έστειλε σήμερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με την οποία προτείνει και ζητά να αναλάβει η Βουλή την πρωτοβουλία να συστήσει Ειδική Επιτροπή με αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων «ως ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος με διεθνή ακτινοβολία».

Όπως αναφέρει η Φ. Γεννηματά, σκοπός της Επιτροπής οφείλει να είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής, της τουρκικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, χωρίς διάθεση εκδίκησης ή αυθαίρετων γενικεύσεων. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Φ. Γεννηματά είχε δεσμευτεί ότι θα ασχοληθεί με την προώθηση του θέματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή της Φ. Γεννηματά.