5 Μάρτιος 2014, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:29

Αυτή είναι η 18χρονη Ελληνίδα που πήρε το χρυσό στη σκοποβολή σε αγώνες στη Μόσχα

  • Αυτή είναι η 18χρονη Ελληνίδα που πήρε το χρυσό στη σκοποβολή σε αγώνες στη Μόσχα

Αυτή είναι η 18χρονη Ελληνίδα που πήρε το χρυσό στη σκοποβολή σε αγώνες στη Μόσχα!

Συγκίνηση και περηφάνια προκαλεί η 18χρονη Άννα Κορακάκη από την Δράμα, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή σε αγώνες που έγιναν στη Μόσχα.

Η Άννα Κορακάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στη σκοποβολή σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της.

 
Η επίδοση της Άννας Κορακάκη στον προκριματικό νεανίδων ήταν 380/400. Με σκορ (96 96 91 97=380) τερμάτισε έκτη στην κατάταξη και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό! Είχε πετύχει τον πρώτο στόχο της, που ήταν να βρεθεί μέσα στις οκτώ κορυφαίες του αγωνίσματος.

Στους τελικούς της σκοποβολής η διαδικασία προβλέπει γύρους αποκλεισμού. Σε κάθε γύρο αποχωρεί ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Η Ελληνίδα κατάφερνε σε κάθε γύρο να μένει στον αγώνα. Βολή με τη βολή περνούσε στον επόμενο γύρο μέχρι τη μάχη του βάθρου.

Στον έβδομο γύρο και στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Άννα πέρασε στην κορυφή για 1/10 του βαθμού και τελικά επικράτησε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 4/10 του βαθμού! Η Ουκρανή Polina Konarieva που ήταν πρώτη από την αρχή, έχασε την πρωτιά στις δύο τελευταίες βολές και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Η επίδοση της Κορακάκη αποτελεί την κορυφαία επίδοση τελικού νεανίδων σε παγκόσμια κλίμακα! Αναμένεται η κατοχύρωση του ρεκόρ από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Μάλιστα, η Άννα από τα 12 της ασχολείται με το άθλημα έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της, Τάσου, που είναι επίσης αθλητής της σκοποβολής.

Ωστόσο, δεν άργησε να δείξει το ταλέντο της, άλλωστε είχε μεγαλώσει μέσα σε αυτό το άθλημα ακολουθώντας συχνά τον πατέρα της στις προπονήσεις, ενώ τώρα ακούει τις οδηγίες του όταν γυμνάζεται εκείνη, κάτι που συμβαίνει και με το μικρό αδελφό της- τον 15χρονο Διονύση- που επίσης πήρε το δρόμο της οικογενειακής παράδοσης.