17 Μάιος 2019, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2019, 14:34

Serial killer της Κύπρου: Δεν έκανα άλλους φόνους, κατάφερα να το ελέγξω

  • Serial killer της Κύπρου: Δεν έκανα άλλους φόνους, κατάφερα να το ελέγξω
    (Φωτ.: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Στα χέρια των ανακριτικών Αρχών της Κύπρου βρίσκονται τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση με τον serial killer, τον «Ορέστη», και πλέον όλα δείχνουν ότι θα ζητηθεί ένα ακόμα διάταγμα κράτησης ώστε να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο, ανεξάρτητα από τα αν βρεθούν ή όχι οι σοροί που αναζητούνται στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί.

Νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Φιλελεύθερο» είπαν ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 35χρονο ίλαρχο είναι για επτά δολοφονίες και για το βιασμό μιας 19χρονης.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα στα προφίλ των 32 γυναικών με τις οποίες μιλούσε διαδικτυακά ο «Ορέστης». Άλλωστε στην απολογία του ο 35χρονος είπε ότι θα ομολογούσε και άλλους φόνους αν τους είχε κάνει («τι 7 φορές ισόβια, τι 17» φέρεται ισχυρίστηκε), τονίζοντας ότι έμεινε στις συγκεκριμένες δολοφονίες καθώς «κατάφερε να το ελέγξει». Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι σοροί που αναζητούνται είναι αυτές της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της 6χρονης Σιέρα. Ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι έβαλε τη σορό της γυναίκας σε βαλίτσα και την πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη, γι’ αυτό και είναι πολύ πιο πιθανό να τη βρουν, καθώς το ανήλικο κορίτσι το πέταξε σε μια λίμνη όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.