17 Μάιος 2019, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2019, 09:54

Κλειστά σχολεία στην Ηλεία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας

  • Κλειστά σχολεία στην Ηλεία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας
    (Φωτ.: εφ. «Πατρίς» / Κώστας Ζαφειρίου)

Κλειστά παραμένουν και σήμερα, τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών.

Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονη ανησυχία με δεδομένο πως και χθες η γη σειόταν ενώ ακουγόταν μια τρομακτική βοή.

«Δύο μήνες τώρα ζούμε με αυτό το πρωτόγνωρο για μας φαινόμενο και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το Γεωδυναμικό, από το Αστεροσκοπείο, από γεωλόγους» ανέφεραν, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Πατρίς.

Οι δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου που επισημαίνουν πως δεν αποκλείεται οι δονήσεις των τελευταίων ημερών να είναι «προάγγελοι» ενός πιο ισχυρού σεισμού, προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχία.

Σε αυξημένη επιφυλακή ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέδωσε ανακοίνωση για τους σεισμούς με στόχο να καθησυχάσει τους κατοίκους. Στην ανακοίνωση τονίζει ότι η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα «για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν», συνιστώντας «ψυχραιμία όσο είναι δυνατόν στους Δημότες μέχρι την πλήρη εξέλιξη και εκτόνωση του ασυνήθιστου αυτού φαινομένου».

Ο δήμος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών σεισμολόγων οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους και του γεγονότος ότι το επίκεντρο βρίσκεται στη ξηρά και πολύ κοντά στην πόλη της Ανδραβίδας.