16 Μάιος 2019, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 18:37

Καμμένος σε κόμματα: Καμία προεκλογική εκστρατεία την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Καμμένος σε κόμματα: Καμία προεκλογική εκστρατεία την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να παγώσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες στις 19 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα με την οποία ξεκίνησε η δεύτερη και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι όλοι πρέπει να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης.

Μάλιστα, δίνοντας το πλαίσιο της πρότασής του, είπε ότι στις 19 Μαΐου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στη Σαμψούντα.

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία στην Τουρκία, καθώς έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού, και έτσι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα επισκεφθεί την πόλη που κάποτε άκμασαν οι Έλληνες προκειμένου να «γιορτάσει» την ημέρα που ξεκίνησε ο «απελευθερωτικός αγώνας» που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

«Έχουμε υποχρέωση τα πολιτικά κόμματα, και τα κάλεσα χθες από τη Θεσσαλονίκη και τα καλώ σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση, μαζί με τους υποψήφιους για την τοπική αυτοδιοίκηση, δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία και το βράδυ να είμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης. Εδώ, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε ενωμένοι και ότι έχουμε έναν κοινό σκοπό», σημείωσε.