16 Μάιος 2019, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 18:20

Η θέση της ΠΟΠΣ για τη μη κοινή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

  • Η θέση της ΠΟΠΣ για τη μη κοινή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων παίρνει θέση σχετικά με τη μη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τη 19η Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, καυτηριάζοντας τη στάση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Στην ανακοίνωσή της τονίζει επίσης ότι δεν θα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράλληλη εκδήλωση τη 19η Μαΐου.

Η ΠΟΠΣ το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου στη μνήμη των θυμάτων θα ανάψει ένα κερί για τις ψυχές όλων των Πόντιων μαρτύρων στο Μνημείο της Γενοκτονίας, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

«Η ΠΟΠΣ και φέτος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, πιστεύοντας πως έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί η χρυσή τομή. Αρχικά οι προσπάθειες για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέβησαν άκαρπες, ενώ στην πρωτοβουλία της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χατζηγεωργίου, για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης με τη στήριξή της, η ΠΟΕ δεν έδωσε καμία απάντηση» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΠΟΕ.

Όσο για την εκδήλωση της ΠΟΕ την ημέρα αυτή, η ΠΟΠΣ επισημαίνει: «Αφήνουμε στην κρίση του ποντιακού κόσμου την απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΕ να προχωρήσει μόνη της στη διοργάνωση εκδήλωσης τη 19η Μαΐου και προσπαθούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Η Ομοσπονδία μας, προκειμένου να μη διχάσει τους αγνούς και ανιδιοτελείς συμπατριώτες μας, δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράλληλη εκδήλωση την ημέρα της 19ης Μαΐου».

Τέλος η ΠΟΠΣ στέλνει μήνυμα ενότητας τονίζοντας: «Εμμένουμε στην ενότητα του ποντιακού χώρου, την οποία θεωρούμε μονόδρομο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις όλων των ποντιακών φορέων όπου γης για την επίτευξη των κοινών μας στόχων».