18 Μάιος 2019, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2019, 22:43

Η Γενοκτονία των Ποντίων στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

  • Η Γενοκτονία των Ποντίων στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με μια εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας, γνωστό ως Σπίτι της Κύπρου, το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» τιμά τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:00.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Ανδρέας Λεντάκης» Έφη Σαββουλίδου-Λεντάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» Σοφία Σαββίδου, ο πρόεδρος του Χορευτικού Συλλόγου Ποντίων «Σέρρα» Νίκος Ζουρνατζίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» Δημοσθένης Ιωαννίδης.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, ο ιστορικός-συγγραφέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Βλάσης Αγτζίδης, και ο δρ Κοινωνιολογίας, ερευνητής και συγγραφέας Ιωάννης Ιακωβίδης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης, ενώ χορούς του Πόντου θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Σύλλογος Ποντίων «Σέρρα».