16 Μάιος 2019, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 15:49

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις

  • Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: Halk TV)

Με αφορμή την αθώωση από την ελληνική Δικαιοσύνη των 9 Κούρδων που είχαν συλληφθεί ως μέλη της DHKP-C κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο «για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETÖ», σύμφωνα με το TRT.

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται από την Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για τη διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.

Οι 9 Κούρδοι συνελήφθησαν το 2017 και η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή τους, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης. «Η απόφαση της αθώωσης […] δείχνει για ποιον λόγο αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία φωλιάζουν στην Ελλάδα», τονίζεται και σημειώνεται ότι υπήρχαν σοβαρές αποδείξεις για τη σχεδιαζόμενη απόπειρα εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Μάλιστα, ο Χαμί Ακσόι σημειώνει ότι η DHKP-C είναι στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, «συνεπώς η απόφαση αυτή του ελληνικού δικαστηρίου διακόπτει ξεκάθαρα τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».