16 Μάιος 2019, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 11:42

Στις 22 Ιουνίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

  • Στις 22 Ιουνίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
    (Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής)

Την ημερομηνία της ενθρόνισής του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Μανχάταν ανακοινώνει με γραπτό μήνυμα προς το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος:

«Έρχομαι κοντά σας ως αδελφός σας εν Χριστώ. Και στις 22 Ιουνίου, στην ενθρόνισή μου, προσδοκώ να αγκαλιάσω και τους οικουμενικούς και διαθρησκειακούς φίλους μας καθώς και ολόκληρη την πλουραλιστική αμερικανική κοινωνία η οποία υπηρετεί την ελευθερία της συνειδήσεως και την θρησκευτική ελευθερία με πάθος», αναφέρει στο μήνυμά του ο νεοεκλεγείς αρχιεπίσκοπος, ο οποίος σημειώνει ότι δράττεται της ευκαιρίας να μεταφέρει στους πιστούς τη μεγάλη του επιθυμία να τους αγκαλιάσει ως πνευματικά του τέκνα και να τους εκδηλώσει την αγάπη με την οποία ο Θεός γέμισε την καρδιά του.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα. Έχω ήδη λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω θερμές ευχές και συγχαρητηρίους λόγους απ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, οι οποίοι με ενθαρρύνουν. Θα γνωρίσετε πράγματα για μένα, αλλά εκείνο που πρωτίστως επιθυμώ να γνωρίζετε είναι ότι έρχομαι στην Αμερική όχι μόνον για να είμαι ο Αρχιεπίσκοπός σας, αλλά ο πνευματικός φίλος και αδελφός σας, ο υπηρέτης σας εν Κυρίω, ο συνεργάτης σας εν Κυρίω και ο συν-οικονόμος σας όλων των δωρεών του Θεού επί των Πιστών της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Καταλήγοντας, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρει ότι «μαζί έχουμε πολλά να επιτύχουμε, και με τη χάρη του Θεού και τη δύναμή του θα είμεθα βέβαιοι νικητές».

Να σημειωθεί ότι σήμερα (Πέμπτη) ο νέος αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζουπανιώτης.