16 Μάιος 2019, 10:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 09:46

Στον εξωδικαστικό και οι οφειλές του 2018

  • ΔΟY: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν τον Μάιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τα χρέη έως την 31η Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, αυτό ισχύει και για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οφειλές του 2018 μπορούν να μπουν και σε εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής, και μπορούν επίσης να επανυποβληθούν αιτήσεις που δεν έγιναν δεκτές.

Επιπλέον, στις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής στον παλιό νόμο Κατσέλη, που είχαν υποβληθεί ως 28 Φεβρουαρίου και εκκρεμούν βεβαιώσεις οφειλών, η προσκόμισή τους μπορεί να γίνει ως 31 Μαΐου αντί 30 Απριλίου.

«Η παρέμβαση προφανώς κρίθηκε αναγκαία από τη στιγμή που η νέα πλατφόρμα για την α' κατοικία δεν λειτούργησε ακόμα και δεν αναμένεται να συμβεί αυτό νωρίτερα από το τέλος Ιουνίου» όπως σημειώνεται στην ανάρτηση του Επιμελητηρίου, ενώ προστίθεται ότι «επί της ουσίας, πρόκειται για αυτονόητη νομοθετική διάταξη, από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός μηχανισμός πήρε παράταση και για την τρέχουσα χρονιά».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε. Παπ.