16 Μάιος 2019, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 09:00

24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στα δημόσια νοσοκομεία

  • 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στα δημόσια νοσοκομεία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Με σύνθημα «δημόσια υγεία, ώρα μηδέν» πραγματοποιούν σήμερα, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές προκειμένου «να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή, είτε όλα τα έξοδα».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ενώ έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της για την απεργία, «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014». Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία «οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας, 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».