16 Μάιος 2019, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2019, 11:10

Η ορχήστρα «1919» στο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στην πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

  • 19η Μαΐου 2020: Η ΕΠΟΝΑ στήνει online ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία (βίντεο) 3
    (Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε χθες η ορχήστρα «1919» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο ενημερωτικό περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια για τη Γενοκτονία των Ποντίων ζωντανεύοντας τον πόνο που άφησε πίσω της η περίοδος αυτή.

Λίγο μετά τις 20:00, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έχει στήσει το ενημερωτικό της περίπτερο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της Γενοκτονίας. Δεκάδες νέοι παρακολούθησαν τη συναυλία, ενώ πολλοί ήταν και οι περαστικοί που σταματούσαν προκειμένου να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΠΟΝΑ. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ Τα χνάρια των Αργοναυτών.

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες όλων των λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων). Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τη συμμετοχή της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Το σπίτι με τους κορυδαλλούς.

       

  • Το περίπτερο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τη 19η Μαΐου, και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τα μεσάνυχτα, εκτός της 18ης Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η ολονυχτία και το ωράριο θα διαφοροποιηθεί.