16 Μάιος 2019, 00:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2019, 22:36

ΗΠΑ: Διακόπτονται όλες οι πτήσεις για Βενεζουέλα

  • ΗΠΑ: Διακόπτονται όλες οι πτήσεις για Βενεζουέλα

Τη διακοπή όλων των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βενεζουέλα διέταξε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, επικαλούμενο τις αναφορές περί ταραχών και βιαιοπραγιών γύρω από τα αεροδρόμια της χώρας. Σε επιστολή του προς το υπουργείο Μεταφορών, με την οποία ζητά τη διακοπή των πτήσεων όλων των αεροσκαφών, επιβατικών και μεταφορικών, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει:

«Οι συνθήκες στη Βενεζουέλα απειλούν την ασφάλεια των επιβατών, των αεροσκαφών και των πληρωμάτων», που ταξιδεύουν από και προς τη χώρα.

Σε αίτημα να σχολιάσει την απόφαση της Ουάσινγκτον, το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα. Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους στη Βενεζουέλα για λόγους ασφαλείας.

Η American Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που συνέδεε τις ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, ανέστειλε επ’ αόριστον τις πτήσεις της τον Μάρτιο. Έναν μήνα μετά, η FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας) απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πετούν σε ύψος χαμηλότερο των 26.000 ποδών όταν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.